Maak kennis met Leerfabels

Het lerend vermogen van organisaties versterken

Leerfabels worden gebruikt om het lerend vermogen van organisaties te versterken. Elke leerfabel beschrijft één discipline zoals door Peter Senge in zijn succesvolle boek “de vijfde discipline” zijn beschreven. Peter Senge deed jarenlang onderzoek naar hoe succesvolle organisaties over de hele wereld zich onderscheiden van anderen. In deze organisaties bleken vijf disciplines aanwezig die bijdroegen aan het lerend vermogen van deze organisaties.

Om deze disciplines op een voor iedereen begrijpelijke manier toe te lichten schreef David Hutchens voor elke discipline een leerfabel. De leerfabels zijn door Bobby Gombert fantastisch geïllustreerd.

De leerfabels bleken een schot in de roos, goede reden dus om ze te vertalen voor u als Nederlandstalige lezer. Het succes bleek voort te komen uit het gebruik van een metafoor, krachtige taal en aansprekende tekeningen.

Elke leerfabel bevat een pakkend verhaal dat zorgt voor diep begrip. Een korte theoretische verdieping biedt nog meer inzicht en reflectievragen waar u en uw organisatie meteen mee aan de slag kunnen.

Kennismaken met de leerfabels.

Heb je vragen over de boeken, of wil je meer weten?